Glædelig påske og forår!

Naturaktiviteter i børnehøjde

 

Så blev det påskeferie for mange af os.  Det er derfor tid til ro og nærvær med familien. Tid til at komme ud i naturen sammen og gå på opdagelse derude. Foråret er en dejlig tid på året, hvor naturen begynder at vågne op og blive spræl levende igen. Flere smådyr vågner op efter vinterens dvale. Træerne begynder at få blade igen og blomster springer ud. Vil I ud at opleve foråret her i påsken?

Naturaktiviteter i påsken

Her er nogle idéer til aktiviteter, som I kan prøve sammen med børn eller børnebørn:

  1. Lav et vandhul i haven. Vand er helt essentielt for alt liv. Mange forskellige dyr besøger jeres have i løbet af døgnet for eksempelvis at finde mad og vand. Det kan være pindsvin, fugle, frøer, men også et væld af insekter. Nogle af dyrene vil endda måske slå sig ned i jeres lille vandhul, hvis I laver et godt et. Hvis I vil vide, hvordan I kan lave et vandhul i haven, kan I købe en af forårskasserne, hvor der i aktivitetsfolderen står beskrevet hvordan man gør https://www.naturensborn.dk/product/naturkassen-foraar-haletudsen/https://www.naturensborn.dk/product/naturkassen-foraar-2023/. I naturkasserne får I samtidig et diplom med til børnene for at gøre en god gerning for naturen ved at lave et vandhul. Der mangler nemlig vandhuller ude i den danske natur. I kan også vælge blot at købe aktivitetsfolderen, hvis I har materialerne i naturkassen https://www.naturensborn.dk/product/aktivitetsfolder-foraar-print-selv/ .
  2. Gå på jagt efter smådyr ude i naturen. Det kan være i skoven, på stranden, i haven eller ved et vandhul. Hvis man går på naturjagt er det godt altid at have noget til at opbevare de dyr man finder, så man kan studere dem nærmere. Det kunne eksempelvis være et lille terrarie https://www.naturensborn.dk/product/1-l-terrarie-akvarie/, men også et indsamlingsglas https://www.naturensborn.dk/product/indsamlingsglas-med-lup/ eller børnevenlig lup https://www.naturensborn.dk/product/boernevenlig-lup-til-at-gaa-paa-opdagelse-i-naturen/. Hvis I vil undersøge de vilde vanddyr og padderne, som der virkelig kommer gang i her i foråret, så er det en rigtig god ide med det rigtige udstyr. Som minimum kræver det et fiskenet eller vandnet, som er holdbart, så det ikke går i stykker nør børnene får samlet sten med op.  https://www.naturensborn.dk/product/fiskenet-med-teleskopstang/. Herefter er det vigtigt med en balje (evt. blot en hvid opvaskebalje), hvor I kan kigge nærmere på dyrene. Dette er sorteringsbakken/fotobakken også helt ideel til, hvis I ikke selv har noget https://www.naturensborn.dk/product/sorteringsbakke/ Derefter skal I have et stort syltetøjsglas med til hvis I vil indfange nogle af vanddyrene for at tage dem med hjem og studere dem nærmere. OBS husk alle dyrene skal selvfølgelig sættes tilbage igen når i har studeret dem. Et stort syltetøjsglas kan også erstattes af et akvarie https://www.naturensborn.dk/product/akvarium/, som I kan indrette til at kunne studere udviklingen fra frøæg til haletudse og sidst til lille frø derhjemme. For herefter at sætte dem tilbage i vandhullet igen. Det er helt magisk at se denne udvikling. Lige nu har flere frøer og tudser allerede ynglet og lagt deres æg. Så det er bare med at komme ud. Hvis I ønsker en beskrivelse til at studere vanddyr og følge frøernes udvikling kan I med fordel købe en af naturkasserne https://www.naturensborn.dk/product/naturkassen-foraar-2023/https://www.naturensborn.dk/product/naturkassen-foraar-haletudsen/ eller I kan købe enkelte dele, som i mangler. Naturjagten og aktivitetsfolderen giver jer alt info om hvordan I gør, både hvad angår indretning og pasning af haletudser, samt hvilke sjove vanddyr I kan finde i vandhullerne https://www.naturensborn.dk/product/aktivitetsfolder-og-naturjagten-foraar-vilde-vanddyr/
  3. Tag på skovtur. Foråret er det perfekte tidspunkt til at tage på skovtur. Tag en kurv eller taske med mad og drikke med, og find en hyggelig plet i skoven, hvor I kan slå jer ned. I kan også tage en tur rundt i skoven og se, om I kan finde nogle spændende planter og dyr. Hvis I vil studere smådyrene kan et lille lupglas være rigtig godt at have med, se evt. dette: https://www.naturensborn.dk/product/indsamlingsglas-med-lup/. At bygge en hule i skoven er også altid et hit for børnene.
  4. Lav et insekthotel. Foråret er også tid til at tænke på insekterne i naturen. I kan lave jeres eget insekthotel ved at samle forskellige materialer, som fx grene, halm, kogler og blade, og stable dem i en gammel æblekasse eller en anden trækasse. Det er vigtigt at der bliver rumopdelinger med forskellige naturmaterialer, da det klart vil tiltrække flest forskellige insekter med forskellige bolig behov. Insekterne vil elske jeres hotel, og I kan lære mere om de forskellige insekter, når først de flytter ind.
  5. Gå på opdagelse langs stranden. Hvis I bor tæt på en strand, er det oplagt at tage en tur derhen om foråret. Gå på opdagelse langs stranden og se, om I kan finde nogle spændende skaller eller sten eller fossiler, som søpindsvin eller vættelys.

 

Uanset hvad I vælger at gøre, er foråret en vidunderlig tid at komme ud i naturen og nyde alt, hvad den har at byde på. Det er også en god mulighed for at tilbringe tid sammen som familie og skabe nogle uforglemmelige minder.

 

God påske og nyd naturen,

Naturlige hilsner fra Thea Larsen -et voksent naturbarn