Naturkassen Vinter er klar til store oplevelser

Kære forældre og bedsteforældre,

Vinterkassen 2023 er klar og indbyder til leg og store oplevelser i naturen!

Vinteren er på vej, og selvom kulden kan være udfordrende, er der intet som naturen, der forvandler sig til et eventyrligt vinterlandskab. Her er nogle sjove og kreative måder, hvorpå I kan få mest muligt ud af vintermånederne og lave naturaktiviteter for børn i alderen 4-10 år. Lad os tage ud og udforske vintermagien og få familietid sammen! Læs videre for at få nogle gode ideer til børn i naturen.

Leg med Spor:

Der findes mange naturaktiviteter for børn, men særligt når sneen dækker jorden, bliver det et perfekt læringsmiljø. Tag på opdagelse og se, om I kan finde dyrespor i sneen. Lad børnene gætte, hvilket dyr det kan være, og følg sporene for at se, hvor de leder hen. Det er både underholdende og lærerigt! Dyrespor kan også findes ved at kigge på spor i mudderet, finde fjer, lorte mm. Se evt. vinterkassen eller naturjagten – vinter, der findes mange ideer til børn i naturen.

Lav et Bål:

Vinteren er den perfekte tid til at tænde bål og nyde varmen. Lav et sikkert bålsted i haven eller i en nærliggende skov. Lad børnene være med til at samle tørt brænde og bygge bålet. Rist skumfiduser eller lav lækre snobrød – det bliver en uforglemmelig naturoplevelse.

Byg en Hule:

Hvis der er sne, så udnyt sneen til at bygge fantasifulde snedyr eller endnu bedre, en hyggelig snehule. Brug en skovl til at forme væggene og lav en indgang. Indret hulen med tæpper og puder, så det bliver et lille vinterparadis. Måske kan I endda lave et lille te-party derinde!

Naturkunst i Sneen:

Der findes mange gode og lærerige ideer til børn i naturen. Giv fx. børnene frie tøjler til at udfolde deres kreativitet i sneen. Lav sneengle, snemænd, eller skab kunstværker ved at farve sneen med vandfarver. Det er en sjov måde at integrere kunsten i forskellige naturaktiviteter for børn og nyde det smukke vintervejr samtidigt.

Observér Vinterfugle:

Trods det kolde vejr er der stadig liv i naturen. Tag jeres små naturdetektiver med ud for at observere vinterfuglene og få nogle spændende naturoplevelser.

Flere Ideer til børn i naturen

Lav en simpel fuglekasse eller hæng brødsmuler op i træerne for at tiltrække fuglene. Det er en fantastisk måde at lære om dyrelivet og samtidig hjælpe vores fjerede venner i vintermånederne. Du kan også selv lave foderkugler med grankogler, peanutbutter og fuglefrø. Dette er blandt andet en af aktiviteterne i vinterkassen. Skal du spotte fugle på længere afstand, kunne en god børnekikkert også være en god idé (kan købes her).

Husk altid at klæde jer varmt på under jeres udendørs eventyr, så kan legen vare længere. Vinteren er en magisk tid, hvor der er masser af naturaktiviteter for børn. Naturen gemmer på utallige muligheder for leg og læring ude i naturen. Så fat i handskerne, lad eventyret begynde, og skab familieoplevelser, der varmer hjertet i mange år fremover.

God fornøjelse derude i vinterlandskabet!

Varme vinterhilsner,

Thea Larsen, et voksent naturbarn