,

Sommerferie aktiviteter

Kære alle,

Sommerferien er endelig her, og det er den perfekte tid til at tilbringe kvalitetstid med dine børn/børnebørn og skabe minder for livet. En fantastisk måde at gøre det på er ved at engagere sig i naturaktiviteter. Naturen byder på en overflod af muligheder for leg, udforskning og læring, og det er en ideel måde at gøre vores børn nysgerrige på naturen. Nedenfor giver jeg nogle forslag til nogle sjove og nemme naturaktiviteter, som du kan udforske med dine børn/børnebørn i sommerferien. Der er MANGE flere muligheder, som jeg kunne nævne, men her er blot et lille udpluk.

Naturaktiviteter til sommerferien:

  1. Tag på naturjagt på land, ved vandhullet eller på stranden og vær nysgerrig på alt det I kan finde sammen i naturen. Måske der kan være en lille præmie is, hvis man finder x-antal dyr? Brug gerne denne naturjagt til at tage med og som inspiration: Naturjagt, på land, ved vandhullet og i havet
  2. Lav en bioblitz sammen med jeres børn/børn, hvor I går ud og finder så mange forskellige dyr/planter som muligt i et bestemt område. Undersøg dyrene/planterne, snak om hvad der gør dyrene/planterne interessante. Hvor mange ben har dyrene, hvilken farve har de, hvorfor ser de ud som de gør? Brug gerne appen “Arter”, hvor I kan indberette jeres fund og få hjælp og info om hvilket dyr/plante i har fundet.
  3. Engagér børnene i en håndværksaktivitet ved at bygge et insekthotel. Søg efter instruktioner på nettet eller i bøger, og saml de nødvendige materialer. Børnene vil nyde at være en del af byggeprocessen og blive nysgerrige på de forskellige insekter, der vil drage fordel af deres skaberværk. Placer det færdige produkt i haven eller på altanen og nyd at se, hvordan insekterne bliver tiltrukket.
  4. Lav et sommerfuglelarve bo og observer forvandlingen fra larve til puppe og til sidst til sommerfugl. Det nemmeste er at gå ud at finde en af vores to mest almindelige sommerfugle, Dagpåfugleøje eller Nældens takvinge. Deres larver findes på brændenælder. Når du har fundet 1-2 larver skal du bygge dit sommerfuglelarve bo. Se hvordan du bygger et sommerfuglelarve bo her: sommerfuglelarve bo. Husk at sommerfuglelarverne skal have friske madforsyninger (brændenælder) HVER DAG. Vær også opmærksom på, at sommerfuglelarverne ikke må stå for varmt og i direkte sollys. Hvis der er meget tørt skal der sprayes en lille smule vand ind til larverne engang imellem.
  5. Gå ud og spot og lyt til fuglene ude i naturen. Hertil kan I bruge den app, som hedder “Merlin Bird ID”, som er rigtig god til at opfange hvilke fugle, som synger og giver jer direkte billede info om fuglene, som synger.

Ved at inddrage børnene i sjove og lærerige aktiviteter kan vi skabe mere bevidsthed om naturen og samtidig skabe dyrebare minder for livet. Så kom ud i naturen og lad eventyret begynde!

Jeg vil ønske jer alle en fantastisk sommerferie.

Mvh Thea Larsen, Naturens Børn